futureproof 201628 levensmiddelenfabrieken onder andere in de regio Noord-Nederland openen dit najaar hun deuren voor vmbo- en havo-scholieren tijdens de Week van de Levensmiddelenindustrie. Door middel van gastlessen, praktijkbezoeken aan fabrieken en andere activiteiten kunnen jongeren op een toegankelijke manier kennismaken met de diverse arbeidskansen die de sector biedt. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) organiseert dit initiatief, onder de noemer FutureProef, voor de tweede keer om jongeren te stimuleren een technische of technologische vervolgopleiding te kiezen. Futureproef 2016 wordt in samenwerking met Innexus en Dutch Agrifood Week georganiseerd.

Voor meer informatie over dit initiatief klik door naar de website van FNLI.

cskStremsels, coatings en kleursels voor kaas maken ze al sinds 1905 bij de Coöperatieve Stremsel- en Kleurselfabriek in Leeuwarden. Sinds kort zijn daar de bacteriemixen bij gekomen. De productie bij Innexuslid en het huidige CSK food enrichment vindt plaats in een gloednieuwe, 30 miljoen euro kostende fabriek die morgen officieel geopend wordt door burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden.

De smaak en textuur

Cultures zijn zeer bepalend voor de smaak en textuur van niet alleen kaas, maar ook van yoghurt, kwark en zuiveldrankjes. Het is aan bacteriën te danken of kaas een zoete, nootachtige of bijvoorbeeld een baconsmaak heeft.

Groei van de kaasmarkt

CSK produceerde die bacteriemixen voorheen in Ede. Maar door de groei van de kaasmarkt – onder meer doordat supermarktketens zich meer willen profileren met een eigen kaassmaak – was uitbreiden noodzakelijk.Met deze nieuwe fabriek kan CSK weer geruime tijd vooruit. De productiecapaciteit is driemaal groter dan in hun andere vestiging in Ede. Lees het hele artikel uit de Leeuwarder Courant hier.

Vanuit Innexus feliciteren wij CSK met de uitbreiding.

 

 

foodbasicsOp 9 september 2016 wordt het nieuwe bedrijfspand van Innexus lid Food Basics in Aalden officieel geopend. Het nieuwe onderkomen is gesitueerd in het prachtige Drentse beekdalgebied en beschikt over een laboratorium een proefkeuken en uiteraard kantoorruimtes. Food Basics verhuist hiermee vanuit Emmen naar Aalden. Het fraaie gebouw is verrezen op de plek waar voorheen het bedrijf van Seubers stond. Food Basics is een bedrijf, dat onder andere voedingsmiddelen ontwikkelt en verkoopt die passen in een gezonde levensstijl. Het is een dochterbedrijf van de Basic Supply Group, die zich wereldwijd bezighoudt met de ontwikkeling, productie en verkoop van ingrediënten voor de voedingsmiddelen- en veevoederindustrie.

Een nieuw onderkomen

In het nieuwe onderkomen wil het bedrijf meer betrokkenheid van het publiek genereren bij wat het doet: het ontwikkelen van gezonde alternatieven voor bestaande voedingsmiddelen. Food Basics levert kennis en hulpstoffen aan de voedingsindustrie. In januari van het komende jaar zullen de producten van Food Basics ook voor de consument verkrijgbaar zijn, onder meer in supermarkten. Het bedrijf wil daarom de interactie met het publiek aangaan.

Officiële opening en symposium

Het nieuwe pand van Food Basics wordt op 9 september officieel geopend met een symposium over gezonde voeding. Vanuit Innexus willen wij Food Basic van harte feliciteren met het nieuwe pand en wij hopen.