vrijdag, 09 september 2016 12:50

Uitbreiding bij Innexuslid CSK Food Enrichment in Leeuwarden

cskStremsels, coatings en kleursels voor kaas maken ze al sinds 1905 bij de Coöperatieve Stremsel- en Kleurselfabriek in Leeuwarden. Sinds kort zijn daar de bacteriemixen bij gekomen. De productie bij Innexuslid en het huidige CSK food enrichment vindt plaats in een gloednieuwe, 30 miljoen euro kostende fabriek die morgen officieel geopend wordt door burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden.

De smaak en textuur

Cultures zijn zeer bepalend voor de smaak en textuur van niet alleen kaas, maar ook van yoghurt, kwark en zuiveldrankjes. Het is aan bacteriën te danken of kaas een zoete, nootachtige of bijvoorbeeld een baconsmaak heeft.

Groei van de kaasmarkt

CSK produceerde die bacteriemixen voorheen in Ede. Maar door de groei van de kaasmarkt – onder meer doordat supermarktketens zich meer willen profileren met een eigen kaassmaak – was uitbreiden noodzakelijk.Met deze nieuwe fabriek kan CSK weer geruime tijd vooruit. De productiecapaciteit is driemaal groter dan in hun andere vestiging in Ede. Lees het hele artikel uit de Leeuwarder Courant hier.

Vanuit Innexus feliciteren wij CSK met de uitbreiding.